Inside styling kijkt binnen @ Annelies van Dirksdotter

binnen13

Inside styling kijkt binnen @ Annelies van Dirksdotter

18 maart 2017 , In: Welkom , With: One Comment
0

Binnenkijken bij een gezellige woonboot in Amsterdam!

Wat is nu leuker dan binnenkijken bij andere mensen thuis.
Om de zaterdag zetten we een instagrammers, blogger, of webshopeigenaar in het zonnetje met een binnenkijker.
Dit keer kijken we gezellig binnen bij Hans (35) werkzaam als financieel directeur bij een horecagroothandel en Annelies (33) werkzaam voor gemeente Amsterdam stadsdeel oost en als blogger en webshopeigenaar van http://www.dirksdotter.nl. Zij wonen samen met hun schattige zoontje Scott van bijna 2 jaar oud en hun hond Harry van bijna 9 jaar oud in een schitterende woonboot in Amsterdam Noord.

 

De woonboot ligt aan het water in Amsterdam Noord. Als je binnenkomt valt je op hoe heerlijk licht het in de woonboot is en hoe gezellig en knus. Bij binnenkomst worden we gelijk vrolijk begroet door hun hond Harry en hun zoontje Scott die heerlijk aan het spelen is.

Als we eenmaal aan tafel zitten begint Annelies vrolijk te vertellen. Het leuke is, ik ben zelf aan deze dijk waar we nu wonen opgegroeid.

Nadat we zijn getrouwd hebben we ongeveer 1,5 jaar geleden in Amsterdam zuid-oost gewoond,maar voordat het nieuwbouw huis werd opgeleverd zat het bij ons te kriebelen om iets zelf te laten bouwen.

Niet lang daarna kwam er een oud, verkrot woonbootje aan de dijk vrij.We kochten dat bootje en het recht op een liggingsplaatsvergunning.Daarna hebben we het oude bootje vervangen door een nieuwe woonboot die we vrijwel geheel naar eigen inzicht lieten ontwerpen en bouwen.

Stijl
De woonboot kun je het best omschrijven als een Scandinavische stijl heel licht met veel raam en als basiskleur wit. Om toch kleur in huis te krijgen gebruikt ze daarvoor haar meubels en accessoires.Annelies haalt zelf het meeste inspiratie uit allerlei plekken, zoals o.a tijdschriften, folders en programma’s over wonen.
Daarnaast verteld ze dat ze toch het meest inspiratie haalt uit Instagram en bijvoorbeeld restaurant’s met een bijzondere inrichting.

 

Inrichting
Elk huis heeft een eigen inrichting verteld Annelies, uit onze oude huis hadden we in eerste instantie de meubels meegenomen.Die pasten helemaal niet bij de woonboot.Zodra we weer een beetje budget over hadden veranderen weer wat of maakten het zelf. Zo is ons interieur beetje bij beetje vanzelf gegroeid.Ondanks dat het er binnen schitterend uitziet zijn er altijd kriebels om te veranderen, bovenaan haar te do lijstje staat de laminaatvloer.
Maar vertelt ze die stellen we telkens uit omdat we anders misschien de lichtheid van de vloer missen.Wishlist 

Als we Annelies vragen wat er als eerste mee gaat als ze gaat verhuizen zegt ze lachend.Het enige item dat ik waarschijnlijk tot mijn dood zal hebben, is de prachtige roze vaas die Hella Jongerius voor IKEA ontwierp.

 

Daarnaast zegt ze, ben ik echt een onlineshopper. Ik check altijd eerst of ze iets van mijn wishlist bij Bol.com of Wehkamp hebben, zo makkelijk haha! Zo niet, dan ga ik verder online speuren. Lukt het echt niet om het item online te vinden, dan ga ik pas naar een ‘fysieke’ winkel.

Van die fysieke winkels is de Design afdeling van Loods5 wel echt één van mijn favorieten. Alles wat ze daar hebben zou ik zo willen copy pasten naar ons huis!

 

Binnenkijken

Als we Annelies als laatst vragen bij wie ze graag nog eens wilt binnenkijken vertelt ze bij de dames van @PRCHTG. Ik ben echt enorm fan van het kleurgebruik en de spullen in het huis van de dames van @PRCHTG. Ik zou het heel leuk vinden om bij hun eens een binnenkijker te zien.Vooral van Jessica die net een fantastisch nieuw huis heeft laten bouwen! Jaloers haha!

Xoxox Inside styling

Shoppinglist:

  • Hangpotje – Skyplanter 
  • Bijzettafel – Woood via Karwei
  • Houten tafel met witte poten – Zuiver
  • Accessoires  tafel – Lammers en Lammers
  • Groen schaaltje – Lenneke wispelweij
  • Roze vaas – Hella Duijs
  • Groene flessen – kringloop
  • Behang – FERM Living

 

YOU MIGHT ALSO LIKE
31 januari 2017

Het beste van de Kweker

Welkom
Next
14 februari 2017

Show Up Event

Welkom
Next
14 juni 2017

Tips om de juiste vloer te kiezen.

Welkom
Next

Leave a Comment

  1. Wat leuk om binnen te kijken zeg.. ziet er strak uit! Annemieke

Chiara Erken

Blogger

Stylist op gebied van horeca en interieur. Als blogger hoop ik jullie te kunnen inspireren, met alles wat te maken heeft op het gebied van interieur en hotspots. Heb je leuke tips, of voor een eventuele samenwerking laat een berichtje achter. Vriendelijke groet, Chiara Erken

Instagram

Love Instagram! Follow me ♥

Bloglovin

Follow

Bloggers society

BlogSociety